En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Milko anmälda för lokal mjölk från 72 821 km2  (läst 1920 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6581
    • Visa profil
    • Matforum
Milkos nya reklamstrategi går ut på att vara det lokala mejeriet med bland annat lansering av landskapsmjölk och temat "Kärlek är närhet”. Nu har en privatperson anmält dem med följande motivering "När man frågar Milko var mjölken kommer ifrån så kan dom inte garantera annat än att den kommer ifrån ett specificerat område på hela 72 821 kvadratkilometer. Att kalla detta för från trakten är att vilseleda konsumenterna." Milko å sin sida garanterar att mjölken är "från det specifika landskapet/landskapen".

http://www.resume.se/nyheter/2009/02/25/milkos-reklam-anmald-till-/index.xml

72 821 km2 motsvarar en kvadratisk yta på 27x27 mil, fast sen är det förstås frågan vilken form ytan egentligen har och var på ytan det finns mejerier, så visst, Milkos definition på lokalt kan innebära ganska långa transporter i vissa fall. Nåt annat jag tänker på är det här med "specifikt landskap", det låter som det kan bli rätt tokigt om det råkar finnas ett mejeri i ett annat landskap som ligger närmare än det närmaste i landskapet?
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -