En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Hallonsufflé  (läst 4564 gånger)

Krista

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 376
    • Visa profil
Hallonsufflé
« skrivet: 2009-03-18 21:48 »
Kolla kolla, en sufflé! (Är lite stolt, har inte gjort sufflé förut :))

Gick faktiskt snabbt och enkelt att göra.

Hallonsufflé
4 portionsformar

ca 150 g hallon -> ca 100 gram hallonpuré
20 gram potatismjöl (ca 1,25 msk)
1,25 msk citronjuice
1,25 msk vatten
40 gram socker (ca 3 msk)
3 medelstora äggvitor

Tinade hallonen, fulvärmde dem lite i mikron också (om man tinar dem i god tid slipper man det) och pressade dem genom en sil. Käkade upp kärnorna (valfritt moment). Värmde hallonsåsen i kastrull och tillsatte potatismjöl, citronjuice och vatten under kraftig vispning tills det blev bra tjockt. Konstaterade att det nog går bra med mindre potatismjöl, kanske 15 gram, för det blev rätt klistrigt. Ställde undan.

Vispade vitorna med socker tills skummet blev en marängsmet (man ska inte känna några sockerkorn, eller några enstaka är väl ok, vid provsmakning). Vände ner en fjärdedel av marängsmeten i hallonkrämen och rörde runt så det blandades ordentligt. Hade sen ner blandningen i resten av marängsmeten och vände runt försiktigt. Undrade om det verkligen ska se ut som rosa trollkräm...får väl se hur det smakar. Ugnen på 175 grader.

Smorde fyra portionsformar ca 8 cm i diameter (cocotte-formar tror jag de heter) och hällde socker i, vred runt så att det var socker överallt inuti formarna. I med smet. Det stod nåt i receptet om att man skulle stryka längst kanterna så att smet inte satt där. Det är nog för att det inte reser sig lika bra då. In med dem i ugnen, på en plåt i mitten. Ta ut efter 15 minuter. Sweet 8)

Hade blåbärsglass till, blev jättegott!



« Senast ändrad: 2009-03-18 21:52 av Krista »

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -