En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Umeå: Shanghai  (läst 5803 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6489
    • Visa profil
    • Matforum
Umeå: Shanghai
« skrivet: 2009-04-30 09:25 »
Shanghai är en kinesisk restaurang som ligger på Storgatan 113 ett par hundra meter nedanför lasarettet inemot stan. Har provat deras lunchbuffé.

Blir glatt överraskad av att det ligger små sushibitar på det i övrigt mycket spartanska salladsbordet så jag fyller en liten assiett med sushi och blir besviken. Ty sushin ger en lite torr känsla med snålt med fyllning som består av konstigt vegetariskt jox som smakar både lite konstigt och lite. Dessutom bjuds en ovanligt fadd och underlig wasabi till. Vissa kanske ser det som en bonus att det bjuds sushi men när den inte är bättre än så här är det bättre att inte bjuda.

Raskt vidare till den varma maten. Riset är godkänt och den stekta spaghettin god. Friterat finns i riklig mängd och det smakar bra men andelen friterade rätter är för stor sett till helheten och den sötsura såsen väldigt tam. De varma grönsakerna är heller inte så roliga men å andra sidan är det ovanligt mört kött i den tama ostronsåssmakande grytan, så mört kött är man verkligen inte bortskämd med på denna typ av bufféer.

Vad som också är trevligt är att kaffe ingår samt ett bord med friterade bananer, glass som man skopar själv ur GB big-pack kartoner, lönnsirap samt choklad- och kolasås på plastflaska. Inga märkvärdiga saker men som sagt trevligt.

Sammantaget en OK buffé men för dålig sushi, för lite variation med för mycket friterat och för tråkigt kryddat för ett högre betyg.

Betyg: 3/5.
Den som inte frågar får inga svar.

Shanta

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 136
    • Visa profil
SV: Umeå: Shanghai
« Svar #1 skrivet: 2009-04-30 12:08 »
Låter som kinabuffeérna i Uppsalas Sushi, antingen så ligger den framme och är oftast alldeles torr och tråkig när man äter den eller så åker man på kinesisk soja som de har hällt i en "japansk soja" burk. Fy vad sur jag blev då. :(

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6489
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Umeå: Shanghai
« Svar #2 skrivet: 2009-04-30 13:26 »
Nu när du säger det så, är sushi kanske extra känsligt för att stå framme nån längre stund?
Den som inte frågar får inga svar.

Shanta

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 136
    • Visa profil
SV: Umeå: Shanghai
« Svar #3 skrivet: 2009-04-30 23:25 »
Rå fisk + rumstemperatur = sådär.

Men att riset känns så fel när det står framme skulle jag tippa att det är vinägern som spökar. Men jag kan inte ge något mer än gisningar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Dryck som görs på kaffebönor?:
Om du har 5 äpplen och ger bort 2 hur många har du kvar?:

- Annonser -