En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Frukt är farligt och fettbildande  (läst 19782 gånger)

kjpil

 • Kallskänka
 • ****
 • Antal inlägg: 497
  • Visa profil
SV: Frukt är farligt och fettbildande
« Svar #20 skrivet: 2009-06-23 15:23 »
Ursprungliga artikeln grundar sig inte i något rön - studien handlar om en stor del av dagliga energiintaget i form av flytande fruktos. Det har ingenting med frukt att göra :)

Olva Boberg

 • Gäst
SV: Frukt är farligt och fettbildande
« Svar #21 skrivet: 2013-01-12 17:05 »
Asså,vadå att frukt är farligt? Man kanske blir fet av frukt om man äter typ 100 bananer eller nåt.
Men så mycket mat är farligt i vad  man än äter. :o
Frukt är tvärtom! Frukten stärker immunförsvaret och är bra för allt i kroppen. Jag tänker aldrig sluta äta frukt eftersom det är det godaste man kan äta!!!!!!!!!
Det är godis som är farligt asså, hahahahahaha, det här är ett väldigt bra skämt!

agnetasch

 • Köksmästare
 • *******
 • Antal inlägg: 4501
  • Visa profil
SV: Frukt är farligt och fettbildande
« Svar #22 skrivet: 2013-01-13 18:03 »
Frukten stärker immunförsvaret och är bra för allt i kroppen
Är det c-vitaminerna i frukten du menar skulle stärka immunförsvaret? (C-vitaminer som det ofta finns mer av i grönsaker än i frukt)
Smittskyddsinstitutet: "Föreställningen att C-vitamin stärker immunsystemet är tämligen allmän och lite svår att hantera. Det finns egentligen inga tunga belägg, varken för eller emot"
FÖR: "I hälsokostbutiker är man tvärsäker. C-vitamin, eller askorbinsyra, är bra för immunförsvaret. Det inte bara kan utan bör med fördel intas i stora mängder. Faktum är att du kan köpa en burk just i den här butiken"
MOT: "C-vitamin har i större doser knappast någon förebyggande effekt mot infektioner. Trots många studier har man bara lyckats visa att man troligen kan förkorta förkylning med kanske en halv dag på sin höjd(!!!) Antalet infektioner påverkas inte. Det tyder på att C-vitamin inte har någon större betydelse utöver det normala dagsbehovet" säger Wulf Becker, professor vid institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap, klinisk nutrition och metabolism, Uppsala universitet, och chefsnutritionist på Livsmedelsverket.

Fruktfibrer är väl bra men vad är det för fel på grönsaksfibrer?

Frukt verkar ju vara ett helt meningslöst livsmedel asså  ;)

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -