Hemmalagat - laga själv > Matbröd

Innertemperatur i bröd - ska man ta tempen?

<< < (4/5) > >>

Mickan:

--- Citat från: Andreas skrivet 2009-09-04 09:26 ---Men som Lina och sen även jag själv är inne på: Hur gör ni rent praktiskt när ni mäter temperaturen? Gör ni som Kari och stoppar in termometern när ni tror brödet är klart eller stoppar ni kanske in det från början och använder nån slags speciell termometerhållare?

--- Slut citat ---

Både och beroende på brödtyp och sort!

Andreas:
Kan du kanske utveckla lite: Vilka brödsorter gör du si med och vilka gör du så med? Och hur får du termometern att hållas fast när du sätter den i ett ogräddat bröd?

Mickan:
Misstänkte att du skulle fråga  ;)

När jag har ett stabilt bröd, t ex mörka bröd som jag kanske också bakar i form sätter jag i termometern från början. Om jag har ett ljust, bubbligt bröd brukar jag sätta in den när jag efter kanske en kvart släpper ut lite ånga ut ugnen. När det gäller bröd jag ofta bakar har jag koll på exakta tider. Då skippar jag termometern. 

Fröken Dill:
Vad smart, att ta tempen på brödet! Nu ska jag skaffa en bra termometer för mina hembakta bröd blir sällan lagom gräddade.
Hälsar fröken Dill

Andreas:
Mickan: Du misstänkte rätt. :) Men har du verkligen degar som är så stabila att termometern hålls kvar, även mer fasta degar blir ju rätt lösa efter jäsning, eller har du kanske en väldigt lätt termometer?

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida

Svara

Gå till fullversion