En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Torkad frukt i alkohol?  (läst 2313 gånger)

Andreas_L

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 7
    • Visa profil
Torkad frukt i alkohol?
« skrivet: 2009-11-08 19:00 »
Hej!
Funderar på att marinera diverse torkad frukt såsom fikon och russin i konjak, både för att kunna använda frukten i exempelvis en kaka men också spriten till att exempelvis spetsa en glögg med.

Finns någon risk att frukten blir dålig under överskådlig tid eller kommer alkoholen att konservera den? Planerar låta det ligga fram till jul.

Mvh A

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Torkad frukt i alkohol?
« Svar #1 skrivet: 2009-11-09 20:19 »
Den står sig. Jämför med Romtopf där färsk frukt står sig i månader tack vare sprit och socker.
Video meliora proboque deteriora sequor

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6579
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Torkad frukt i alkohol?
« Svar #2 skrivet: 2009-11-10 09:30 »
Men finns det då ingen som helst gräns för hur länge frukten håller när den läggs i alkohol? Jag förstår att inga bakterier kan leva i alkohol, men försämras frukten ändå på något sätt med tiden, vilket? Löses den kanske upp?
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -