En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Myter om mat/matlagning  (läst 5017 gånger)

milaja

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 41
    • Visa profil
Myter om mat/matlagning
« skrivet: 2009-11-14 09:02 »
Jag satt och läste på ett annat forum om matmyter och blir lite nyfiken på vad man skulle få för svar på ett forum som faktiskt handlar om mat!  ;)

Så, vilka myter har ni hört och kanske till och med gått på? (Isåfall är jag nyfiken på vad som fick er att inse att det bara var en myt)

Det kan handla om marinering, stekning, smakkombinationer, förvaring, kokning, salt, näringslära  etc. (vad som helst som berör mat med andra ord)

chepplin

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 115
    • Visa profil
SV: Myter om mat/matlagning
« Svar #1 skrivet: 2009-11-14 09:54 »
# Om man har för mycket fett, smör eller olja, när man steker kött, (ej panerat) så blir maten fetare!
# Olja i vattnet för att pastan inte ska klibba ihop!
# Man blir inte mätt när man äter en så kallad avsmaknings-meny

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Myter om mat/matlagning
« Svar #2 skrivet: 2009-11-14 14:01 »
Salt i äggvattnet gör att dem inte spricker.  :D

chepplin

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 115
    • Visa profil
SV: Myter om mat/matlagning
« Svar #3 skrivet: 2009-11-14 18:08 »
Salt i äggvattnet gör att dem inte spricker.  :D


eller att man ska ha en sked liggandes i vattnet!

AntonL

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 2
    • Visa profil
SV: Myter om mat/matlagning
« Svar #4 skrivet: 2009-11-14 20:48 »
Bryn köttet så att köttsaften stängs in.

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Myter om mat/matlagning
« Svar #5 skrivet: 2009-11-15 11:26 »
Man blir inte tjock av grön mat för kroppen tar inte upp de kalorierna.
Video meliora proboque deteriora sequor

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1439
    • Visa profil
SV: Myter om mat/matlagning
« Svar #6 skrivet: 2009-11-15 16:17 »
Leverpastej måste gräddas i vattenbad.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Myter om mat/matlagning
« Svar #7 skrivet: 2009-11-16 03:45 »
Varför Hasse?

//rolf
Matforum är bäst

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1439
    • Visa profil
SV: Myter om mat/matlagning
« Svar #8 skrivet: 2009-11-16 12:06 »
Det är en myt att man måste använda vattenbad. Det går precis lika bra utan och är dessutom mycket enklare, vilket jag lärde mig av Agnetasch.

P.S. Kul att höra av dig, Roffe! Det var länge sedan.    :)

milaja

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 41
    • Visa profil
SV: Myter om mat/matlagning
« Svar #9 skrivet: 2009-11-17 21:53 »
Kul att se era exempel! :D

Berätta gärna om vad myten ger för förklaring på varför det ska göras och/eller vad som händer annars! :)


 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -