En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Några röda vardagsviner att alltid ha hemma  (läst 1996 gånger)

Erica Sattler

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 2
    • Visa profil
    • www.invintage.se
Några röda vardagsviner att alltid ha hemma
« skrivet: 2009-11-16 11:20 »
Cigarra 2008, Shiraz och Tinta Barroca, Estremadura, Portugal, art. nr 2565, 67 kr. Casa Santos Lima levererar ett modernt, fruktigt okomplicerat vin med saftiga toner av plommon, körsbär, kryddor och örter, en pigg syra med närvarande fat– och frukttanniner. Medelfylligt, smakrikt och trevligt som passar när som du vill ha ett rödvin som inte ska sönderanalyseras. Mycket prisvärt.

Baron de Ley Reserva, 2004, Rioja, Spanien, art. nr 2525, 105 kr. Chefen i södra Rioja gör här en medelfyllig, smakrik reserva som bjuder på frukt och koncentration i bra balans men även lite motstånd i form av fat- och frukttanniner med en charmig kryddighet. Toner av mörka bär, vanilj, läder och en jordighet är framträdande. Ett vin som kommer till sin rätt med höstens alla smakrika grytor. En välgjord och prisvärd Tempranillo.

Fetzer, Barrel Select Zinfandel, 2006, Mendocino, Kalifornien, art. nr 6425, 119 kr. I det här vinet är det frukten som dominerar även om det finns en bra struktur av fina fattanniner, bra syra och en viss pepprighet. Mjukt, runt och fruktigt med aromer av björnbär, plommon, vanilj och viol. Gott till en bit lagrad västerbotten eller så slänger ni på en bit lamm på grillen och serverar med enkla tillbehör och låter kött och vin tala för sig.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -