En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Hur man får med en färdigmatsrecension hos Fulmat.se  (läst 3459 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
Fick precis en fråga om hur det går till att få en recension visad på Fulmat.se. Så här är det; vem som helst kan skriva en egen recension (och kommentera de som redan finns), vad du behöver göra är att bli medlem hos Matforum (klicka registrera överst här på sidan, kostar inget), samt följa nedanstående riktlinjer:

¤ Recensionen skall postas i avdelningen färdigmatsrecensioner i Matforum.
¤ Recensionen skall gälla en enportions fabrikstillverkad färdig måltid, kyld, fryst eller konserverad.
¤ Rätten skall inte tidigare vara recenserad. Har någon redan skrivit om en rätt du vill skriva om kan du lägga din egen recension i anslutning till den befintliga.
¤ Recensionen skall vara skriven med vårdat språk och vara balanserad, det vill säga innehålla både positiva och negativa synpunkter. Totalsågningar och förbehållslösa hyllningar skall vara välmotiverade.
¤ Rubriken skall skrivas på formen "rättens namn" - "tillverkare" (totalbetyg).

I recensionen skall ingå:

¤ Bild på förpackningen, exakt 500 bildpunkter stor på största ledden. (Hur man bifogar bilder)
¤ Översiktsbild på rätten i tillagat skick, exakt 500 bildpunkter stor på största ledden.
¤ Beskrivning av utseende, konsistens och smak med egna ord.
¤ En avslutande betygsättning av utseende, konsistens, smak samt totalupplevelse i punktforum.

Dessutom får du förstås väldigt gärna kommentera annat kring rätten som exempelvis innehållsförteckning, näringsinnehåll, portionsstorlek, förpackning, marknadsföring och så vidare.

Ta en titt på några befintliga recensioner så ser du hur de är upplagda. En hel del att tänka på, javisst, men det är ingen katastrof om något blir fel, det går alltid att redigera och komplettera i efterhand.

Har du frågor kring detta, ställ dem då här.
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -