En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Korv stroganoff - Dafgård (4/5)  (läst 4044 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6581
    • Visa profil
    • Matforum
Korv stroganoff - Dafgård (4/5)
« skrivet: 2009-11-18 14:03 »
Strimlad falukorv av nötkött i gräddig tomatsås med ris och bönor

Det den första bilden visar förekommer alltför ofta, jag har i alla fall varit med om det flera gånger, det vill säga att skyddsplasten över papptallriken antingen gått sönder eller släppt med matläckage som följd. Sen kan man ju även fundera på vad det gör för hållbarheten.

Rätten ser väldigt stökig ut, kanske beror det på att den fått sig nån smäll under transporten så att ris och bönor skakats omkring, eller ser det kanske helt enkelt ut så här jämt? Sen hade jag önskat att såspölen inte varit fullt så dominerande och att man skymtat mer korv.

Riset är välsaltat och bra kokt. Brytbönorna är vattningt smaklösa. Den övervägande tomatsmakande stroganoffsåsen är inte varm efter angivna 7 minuter i mikron, blir tvungen att köra en minut till. Korven till sist är inte alls dum. Totalt sett smakar det bra så när som på bönorna.

Denna maträtt kommer från Familjen Dafgårds nya serie med mindre tillsatser som inte ska innehålla konstgjorda färgämnen och aromer, smakförstärkare samt stabiliserings- och emulgeringsmedel vilket är bra. Men varför innehåller rätten "modifierad stärkelse" och "dextros"? Det är vad jag vet inget jag behöver när jag lagar mat hemma.

¤ Utseende: 2/5
¤ Konsistens: 4/5
¤ Smak: 4/5
¤ Helhetsbetyg: 4/5
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -