En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Chicken indonesia - Findus kökets utvalda (3/5)  (läst 5528 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
Fint skivad kycklingfilé i kokos- & limesås med basmatiris och krispiga grönsaker

Synen som möter mig när mikrovågsugnen plingar nu är det klart är inte vacker, slabbigt och stökigt så det förslår, med en trist såspöl med trist färg och grönsaker huller om buller i färger som inte alls harmoniserar. Jag begriper inte hur Findus kan släppa igenom något som ser ut så här som en nyhet i slutet av år 2009, saker och ting borde ju gå framåt men det här är lika fult som någonsin.

Men som tur är smakar det bättre än det ser ut. Paprikan är god, vitlöken mild och god och vattenkastanjen knaprig. Kycklingen smakar godkänt men är torr och svagt gummiaktig i konsistensen. Kokos- och limesåsen slutligen är riktigt god och ovanligt stark för att vara i färdigmat. Totalintrycket av smaken är gott men när det ser så här illa ut dras förstås helhetsbetyget ner.

Jämför jag denna rätt med Indian tikka masala från samma tillverkare jag skrev om häromdagen, så är de väldigt lika i vad som är bra och dåligt, bägge har bra grönsaker och bra sås, osalt ris och torr och svagt gummiaktig kyckling.

¤ Utseende: 1/5
¤ Konsistens: 3/5
¤ Smak: 4/5
¤ Helhetsbetyg: 3/5
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stockholm i mitt hjärta, en blandning av sött och?:
Allting har en ände, men vad har två?:

- Annonser -