En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Rökspån på gasol grill?  (läst 12002 gånger)

magnus

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 120
    • Visa profil
Rökspån på gasol grill?
« skrivet: 2010-06-23 22:06 »
Några tips hur jag ska lägga rökspånen (Weber Hickory) på en gasol grill? Någon lite ask i aluminium ?
Tänkte grill 2,5kg fläskkarre på svag värme på midsommar.
Några andra tips? Grillen har 3 eller 4 brännare.

Mvh Magnus

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Rökspån på gasol grill?
« Svar #1 skrivet: 2010-06-24 08:29 »
jag har iofs kolgrill, men brukar göra ett litet paket av av 2-3 lager aluminiumfolie. funkar bra varje gång. är det annorlunda med gasol? riskerar den mer "direkta" värmen bränna håll i aluminiumfolie?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

magnus

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 120
    • Visa profil
SV: Rökspån på gasol grill?
« Svar #2 skrivet: 2010-06-24 15:33 »
Jag har köpt såna där "alumiunum" formar som man brukar ha till matlådor.  Tänkte ta en sån för rökspån och en sån för vatten och ställa på gallret ovanför den brännare som är igång.
Ska man blötlägga spånen innan grillning?

magnus

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 120
    • Visa profil
SV: Rökspån på gasol grill?
« Svar #3 skrivet: 2010-06-26 22:12 »
Uppdatering:

Jag vek 2 rökpåsar av aluminumfolie och la i en näve blöt hickery spån från Weber i vardera påse. Grillade i 7h på ca 100-120gr på en Landmann 4-brännare gasolgrill, körde bara med en brännare i gång.
Fläskcarrén blev mör och fin, tog ut den på 73 grader, den fick en liten rödaktig ton av röken i ytterkanten på ca 2-3mm, men inte så markant röksmak, skulle nog haft mera rökspån.
Jag hade torrmarinerat biten dagen innan med Cajun krydda från Fiddes Payne.

Hörs, Magnus
« Senast ändrad: 2010-06-26 22:23 av magnus »

phila54

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 45
    • Visa profil
SV: Rökspån på gasol grill?
« Svar #4 skrivet: 2010-06-28 07:57 »
Lite sent kanske men använder mig av en fumus röklåda det fungerar mycket bra. Finns på coop och hornbach för 195kr.

helfgren

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 271
    • Visa profil
SV: Rökspån på gasol grill?
« Svar #5 skrivet: 2010-07-15 23:35 »
Jag har köpt en rostfri matdosa på Erikshjälpen för 25:-, den har jag gjort hål i locket på så röken kan komma ut. Funkar hur fint som helst , provade att ställa den på gallret men då tyckte jag rökutvecklingen blev dålig så jag ställde den under gallret på en av brännarna, det räckte för att få bra fart på rökeriet.Ett billigt och bra alternativ då men kan ta av locket och fylla på den och inte använda folie i tid och otid . Har provat med olika rökspån , dem jag tycker funkar bäst är Jack Daniels spånet man kan köpa.

MVH// Henrik
Carpe diem

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -