En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Tårtkonstruktion för nybörjare (Göra snygga tårtor)  (läst 5943 gånger)

Adam

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 161
    • Visa profil
    • Winendine.se
Hej,


Jag funderar på att börja fokusera på efterrätter och då främst tårtor/bakelser.

Jag behöver tips på tillvägagångsätt:

* Bör jag gå kurser? vilka?
* Vilka böcker bör införskaffas?
* Bästa bloggen?
* Sveriges bästa bagare/konditor inom detta område?
* Grundutrsutning?

Jag behöver info, så hjälp mig?


MVH
Adam

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1440
    • Visa profil
Jag har inga svar på dina frågor, men måste bara tipsa om vår medlem Enas tårtblogg. Där kan du åtminstone få inspiration till fantasirika utföranden.

http://ena-tartor.blogspot.com/

Adam

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 161
    • Visa profil
    • Winendine.se
Jag har inga svar på dina frågor, men måste bara tipsa om vår medlem Enas tårtblogg. Där kan du åtminstone få inspiration till fantasirika utföranden.

http://ena-tartor.blogspot.com/

OK, tackar för tipset, ser ut att finnas en hel del intressant där.

Sara W

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 345
    • Visa profil
    • Cookie crumble
Engelska tårthuset i Göteborg sägs ha bra kurser om man vill lära sig jobba med sugarpaste. Jag köper en del moussebaser av dem och av kakburken.se, bra och enkla fyllningar. Den sistnämnda har också en uppsjö av tyllar, formar, tårtdelare och dekorationsmaterial. Jag gör oftast moussetårtor och för min del har det handlat om trial and error. Vad du behöver, beror nog en del på vilken typ av tårtor och bakelser du är intresserad av. Bakformar, tyllar, spatlar, spritspåsar behövs nog oavsett.

Lycka till med bakandet! Det är himla roligt!

Adam

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 161
    • Visa profil
    • Winendine.se
Citera
Engelska tårthuset i Göteborg sägs ha bra kurser om man vill lära sig jobba med sugarpaste. Jag köper en del moussebaser av dem och av kakburken.se, bra och enkla fyllningar. Den sistnämnda har också en uppsjö av tyllar, formar, tårtdelare och dekorationsmaterial. Jag gör oftast moussetårtor och för min del har det handlat om trial and error. Vad du behöver, beror nog en del på vilken typ av tårtor och bakelser du är intresserad av. Bakformar, tyllar, spatlar, spritspåsar behövs nog oavsett.

OK, tack för alla tipsen.

Ett första steg får bli överprålade cupcakes och mindre tårtor med 3-4 lager  :D
Återkommer med bilder till hösten.

Matmamma Karin

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 6
    • Visa profil
    • Matmammans Blog
http://granslosatartor.blogspot.com/ ger fin inspiration även om jag själv är långtifrån lika skicklig!
Matmamman

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -