En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Grön vitlök  (läst 6533 gånger)

Krista

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 376
    • Visa profil
Grön vitlök
« skrivet: 2010-07-21 11:12 »
Varför i hela friden blev det grönt?! >:( Alltså: jag skulle göra tacopaj där man skulle göra en röra av creme fraiche, majonnäs, riven ost och pressad/riven vitlök att toppa pajen med innan den skulle in i ugnen och gräddas i en halvtimme. Resultat: en i övrigt jättefin paj med gratinerad oströra på toppen - MED GRÖNA PRICKAR I  :-X :'(

Google säger att det kan bli så vid snabb temperaturökning eller vid kontakt med syra. Men jag har ju lagat det här förut och andra rätter med vitlök i ugn och med creme fraiche (som är syrligt), men aldrig sett detta fenomen förut. Nån som varit med om nåt liknande? Hur undviker man detta?

helfgren

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 271
    • Visa profil
SV: Grön vitlök
« Svar #1 skrivet: 2010-07-21 16:36 »
Har varit med om samma sak, fast jag skulle göra eget vitlökssalt. Pressade ett par vitlökar i grovt havssalt och rörde om detta , det fick stå och torka tills dagen efter och då hade vitlöken blivit grön. Vet ej vad det beror på men ofarligt ska det vara .

MVH// Henrik
Carpe diem

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -