Hemmalagat - laga själv > Allt om grillning & BBQ

Grilla älgkött?

<< < (2/2)

magnus:

--- Citat från: Andreas skrivet 2010-09-24 10:01 ---Använder ni termometer, vad kör ni er älg till för temperatur? Gäller verkligen passa sig för att värma magert kött för mycket så det tappar vätska, fett kött går att misshandla mer.

--- Slut citat ---
Sitter och funderar när man ska ta ut köttet, det ligger på grillen, med mycket hickory spån och alved. Ska försöka hålla tempen lågt så att det hinner ta sin tid.
Några förslag när man ska plocka bort den från grillen? 55-60 grader ?

magnus:
Plockade av den efter 6h, och då var innertempen 60 grader. Blev mör och fin, och inte torr. Hade vatten ovanför briketterna hela tiden som höll fuktigheten hög. Tempen bredvid köttet var runt 85-90 grader, ca 120-140 grader i toppen av Webern.

Andreas:
Roligt att det blev bra. Såg du om temperaturen steg efter du plockade den från grillen? Alltid knepigt det där vad den faktiska sluttemperaturen blir, beror ju både av omgivningstemperatur och storleken/formen på det man grillar.

magnus:
Tempen steg bara några tiondelar efter att jag tog av den, fick vila rätt länge innan vi skar upp den. Riktigt kraftigt röksmak blev det. Blid på "smokenatorn" i andra tråden kommer.

/Magnus

BBQforever:
Provgrillning :Älgbog körde den till 56gr. Kalv bog körde även den till 56 gr. Kan bara tillägga att alla som var inblandade i provskakningen var nöjda.


Navigering

[0] Meddelandeindex

[*] Föregående sida

Svara

Gå till fullversion