En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Långpannebanankaka  (läst 1500 gånger)

Linnea__

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 15
    • Visa profil
Långpannebanankaka
« skrivet: 2010-10-05 11:23 »
Hej!

Jag tänkte baka en banankaka idag. Jag behöver fråga någon som är duktig på konverteringar om en sak. Här är vanlig banankaka jag försökt göra om till långpannestorlek. Jag har alltså räknat på en helt vanlig kaka och ändrat proportionerna. Vad är det mer jag skall tänka på, utöver kortare gräddningstid?

Kan ni se om de här volymberäkningarna stämmer? Står de sig i proportion till en långpanna på 40x30 cm? Verkar det rimligt? Jag vill ju inte att pannan skall svämma över när det jäser i ugnen!


Originalkaka:

2-3 bananer
2 ¼ dl strösocker
100g margarin
3 ¾ dl vetemjöl
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 ägg


Långpanneversion:

7 - 9 bananer
7 ¼ dl strösocker
325g margarin
12 ¼ dl vetemjöl
5 tsk bikarbonat
1 msk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 ¼ dl mjölk
6-7 ägg

Tack för all hjälp, det uppskattas verkligen!

Linnea

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Långpannebanankaka
« Svar #1 skrivet: 2010-10-06 02:33 »
Hej Linnea  ;D

Är volymen på långpannan ca tre gånger den ordinarie? Hur som, här behövs en bananexpert - jag *tror* att långpanneversionen blir tung, kommer den orka upp med tanke på hur mycket bananer det är i?

Jag skulle göra tre vanliga istället :)

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -