En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Är fibrer lika nyttiga oavsett koktid?  (läst 1010 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
Är fibrer lika nyttiga oavsett koktid?
« skrivet: 2010-12-16 11:10 »
Med anledning av följande dialog ur tråden Hur fint bör buljongrotsaker skäras?:

Vissa slänger ju bort rotsakerna efter att de gjort sitt jobb och smaksatt buljong, men jag käkar upp dem (varför slänga mat?) så därför blir det i lagom ätbitar typ 3 cm stora bitar.

Klokt inte slänga mat, frågan är om det är kvar just nåt näringsvärde i grönsakerna då de så att säga är urkokade?

Fibrerna är ju kvar. Sk lösliga finbrer som finns i grönsaker är nyttigt (nyttigare än olösliga som finns i t ex grahamsmjöl).

Är fibrer lika nyttiga oavsett hur länge de kokas?
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -