En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: bakterietillväxt nedkylning samt varmhållning  (läst 2211 gånger)

Zunna

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
Hej!
Fundera på en sak...man har ju som högst 4 timmar på sig att kyla ned maten till 8 grader. Självklart bättre ju snabbare. men sen har man ju en gräns på 60 grader vid varmhållning eftersom int bakterier förökar sig i den temperaturen. men skulle det då va så farligt om man hade dålig varmhållning under några timmar då man har 4 timmar på sig i riskzons intervall under nedkylning? Eller har kall mat framme i rumstemp nåra timmar om man då ska äta det på en gång å int ställer in det i kylen?

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: bakterietillväxt nedkylning samt varmhållning
« Svar #1 skrivet: 2011-03-21 11:46 »
Välkommen till Matforum Zunna!

Tror inte det (förutsatt riktigt god kökshygien i övrigt) är farligt att ha dålig varmhållning under några timmar. Men då måste alla rester verkligen slängas bort, och det brukar man ju sällan vilja göra. Handlar det om en restaurang är det dessutom ofta flera personer inblandade, då är det lätt hänt att nån inte vet vad som gäller och så sparas dåligt varmhållen mat och så blir nån sjuk.
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -