En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Grilla Vildsvin  (läst 8270 gånger)

hobbykocken

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 34
    • Visa profil
Grilla Vildsvin
« skrivet: 2011-07-08 20:20 »
Jag har sett några trådar som det skrivits lite om vildsvin, men inte speciellt mycket. Därför undrar jag som så: - Är det värt att grilla detta kött? Jag menar är det en riktigt bra smakupplevelse? Jag har ätit vildsvin förr och tyckte det var "ok" gott, men tänkte att grillsmaken kanske tillför någonting extra till upplevelsen.

Jag skulle bli glad om någon som grillat vildsvin kan komma med en input i ämnet. Vilken styck-del av svinet spelar inte så stor roll eftersom jag fritt kan välja... vad skulle DU valt för del att grilla?

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4466
    • Visa profil
SV: Grilla Vildsvin
« Svar #1 skrivet: 2011-07-09 09:13 »
Vi har alltid lite vildsvin liggande i frysen. Det används till lite allt möjligt, även grillning, men är inte mitt första-val när jag ska laga middag. Jag tycker som du att det är "ok" men inte mer :-\

Jag föredrar skivat kött som kotletter, karré o skivad stek eftersom det smakar mer "grillat" o mindre vildsvin.

En smakrik marinad kan behövas till ett ampert vildsvinskött, den här är min mans absoluta favorit:
http://matforum.se/index.php?topic=4451.msg46128#msg46128

Grillspett med rätt tunna bitar vildsvinskött o mycket lök o paprika kan också bli rätt bra. Serveras med citronklyftor.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -