En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Mango sticky rice -strösslet?  (läst 1437 gånger)

Fröken Dill

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 163
    • Visa profil
    • Fröken Dills kök
Mango sticky rice -strösslet?
« skrivet: 2011-08-11 07:57 »
Nu är de goda pakistanska mangosarna i säsong. Jag vill gärna använda dem till den thailändska efterätten "Mango sticky rice", sötsalt klibbigt ris och kokosgrädde till mangon. Jag undrar lite om strösslet. Rostade sesamfrön eller mungbönor föreslår internet, men jag har för mig att det som strösslades i Thailand var något annat. Jag minns det som små rostade risgrynsliknande fröer med stark mandelsmak. Någon som vet?
Undrar fröken Dill

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -