En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Skillnad på kalvfond och kalvfond??  (läst 2485 gånger)

Niklas

  • Gäst
Skillnad på kalvfond och kalvfond??
« skrivet: 2012-01-19 08:22 »
Jag har stött på en del recept med kalvfond som ingrediens. Ibland så ska man ha i 1 liter och ibland 2 msk. Är det verkligen samma kalvfond det skrivs om i recepten??? Är det ena utspätt medan det andra är ett koncentrat, eller ska den "utspädda" varianten vara buljong??

//Niklas

vilsjin

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 298
    • Visa profil
SV: Skillnad på kalvfond och kalvfond??
« Svar #1 skrivet: 2012-01-19 09:55 »
Jag är övertygad om att det rör sig om koncentrat resp. utspädd vara.

Rookie-T

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 235
    • Visa profil
SV: Skillnad på kalvfond och kalvfond??
« Svar #2 skrivet: 2012-01-19 11:23 »
När det står i MSK Så är det förmodligen det koncentrerade Fake fonden a´la Bong och när det står i L så är det riktigt gjord fond.

Sen så får man ju använda sunt förnuft när man läser recept. Vart kommer recepten ifrån och vem har skrivit det osv och dra slutsatser därifrån. Thomas Keller eller ICA Broschyren
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

niklas

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
SV: Skillnad på kalvfond och kalvfond??
« Svar #3 skrivet: 2012-01-19 11:30 »
Som jag misstänkte

tack för svaren!!

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -