En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: 1-2-3 lag  (läst 2751 gånger)

surfo

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 16
    • Visa profil
1-2-3 lag
« skrivet: 2012-06-14 20:34 »
vad innebär detta och hur måttar man , hur vet man hur mycket 1 del är , 2 delar o.s.v.

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1438
    • Visa profil
SV: 1-2-3 lag
« Svar #1 skrivet: 2012-06-15 13:20 »
I grunden består lagen av

1 del ättiksprit 12 %
2 delar socker
3 delar vatten

Det betyder dubbelt så mycket socker som ättiksprit, och tre gånger så mycket vatten som ättiksprit.

T.ex. 1 dl ättiksprit 2 dl socker och 3 dl vatten.

Eller om du t.ex. låter 1 del vara 0,5 dl så blir det 0,5 dl ättiksprit, 1 dl socker och 1,5 dl vatten.

surfo

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 16
    • Visa profil
SV: 1-2-3 lag
« Svar #2 skrivet: 2012-06-27 15:19 »
tack man!

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -