En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Choklad kan få märkas som hälsofrämjande (med hög halt av flavonider)  (läst 1525 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
Snart kan drycker och kakor med choklad få märkas som hälsofrämjande inom EU. EU:s livsmedelsmyndighet EFSA har på begäran av schweiziska Barry Callebaut, som produerar chokladråvara, bekräftat en studie som säger att kakaopulver och mörk choklad kan förbättra blodcirkulationen.

http://www.helagotland.se/nyheter/default.aspx?artic

Men det är inte vilken choklad som helst, den skall ha hög halt av flavonoider. För att få denna höga flavonidhalt tillverkas chokladen enligt en speciell process där flavoniderna inte förstörs som vid vanlig chokladtillverkning.

http://www.timescolonist.com/health/Chocolate+good+regulator/6945733/story.html
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -