En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Pepparkaksdeg i kylen  (läst 1690 gånger)

Mattias Andersson

  • Gäst
Pepparkaksdeg i kylen
« skrivet: 2012-12-06 16:29 »
I alla recept pa pepparkaksdeg som jag har last star det att man ska gora iordning degen dagen innan och forvara den i kylen i 24 timmar innan man satter igang sjalva baket. Varfor maste man gora det? Ar det for att smakerna fran kryddorna ska komma ut ordentligt? Varfor gor man det i sa fall inte med alla sorters (likande) kakor? Och i sa fall, borde man inte lata degen sta rumstempererat, gar det inte snabbare da?
Eller ar det helt enkelt for att degen ska vara hard och inte kladda for mycket under kavlingen?
Nan som vet?

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -