En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Svensk mat fjärde dyrast i Europa  (läst 1641 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
Svensk mat fjärde dyrast i Europa
« skrivet: 2013-07-03 11:09 »
"Den svenska prisnivån för livsmedel och alkoholfria drycker låg 24 procent över EU-snittet 2012."  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/svensk-mat-fjarde-dyrast-i-europa_8316420.svd

"Norge har den högsta prisnivån på livsmedel i Europa med en prisnivå för livsmedel och alkoholfria drycker på 86 procent över genomsnittet för de 27 EU-länderna. Schweiz ligger 55 procent över, följt av Danmark på 43 procent över snittet. .... De lägsta prisnivåerna på livsmedel finns i Polen, Rumänien och Bulgarien. Där är prisnivån mellan 39 och 32 procent lägre än snittet för samtliga EU-länder." http://www.scb.se/Pages/PressRelease____359544.aspx

Hade varit intressant med en förklaring till de stora skillnaderna både inom Europa, men kanske främst inom Norden... nån som har nån teori?
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stockholm i mitt hjärta, en blandning av sött och?:
Bra vad reder sig själv:

- Annonser -