En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Varför har Falksalt så stora hål?!  (läst 4093 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
Varför har Falksalt så stora hål?!
« skrivet: 2013-07-20 11:47 »
Jag har tänkt på en sak. Köpte en förpackning Falksalt istället för den Jozo jag vanligtvis har. Men det är ju tamejsjuttsingen nästintill omöjligt att salta kontrollerat med Falksaltet, hålen är så stora att det bara väller ut salt. Varför har Falksalt så stora hål?!

Eller är det bara jag?
Den som inte frågar får inga svar.

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1446
    • Visa profil
SV: Varför har Falksalt så stora hål?!
« Svar #1 skrivet: 2013-07-21 16:30 »
Är där inte stora hål i den ena pipen och små i den andra?

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4502
    • Visa profil
SV: Varför har Falksalt så stora hål?!
« Svar #2 skrivet: 2013-07-22 10:15 »
Nej, på Falksalt är det "små" hål på ena sidan o ett enda riktigt stor öppning på andra sidan. Vill man ha små hål är det bara att vänta ett tag så har saltet geggat ihop sig lite i öppningarna så dessa har krympt. Speciellt om man har saltburken stående ovanför spisen på vilken man kokar mycket vätska utan lock ;D

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Varför har Falksalt så stora hål?!
« Svar #3 skrivet: 2013-07-22 11:17 »
Haha jaså var det så enkelt, jamen då är det ju bara att jag bygger en hylla ovanför spisen och ställer saltet där och ger mig till tåls några veckor innan Falksaltet blir användbart. :)

Är där inte stora hål i den ena pipen och små i den andra?

Som Agneta säger så, på andra sidan finns den stora öppningen...
Den som inte frågar får inga svar.

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1446
    • Visa profil
SV: Varför har Falksalt så stora hål?!
« Svar #4 skrivet: 2013-07-22 16:59 »
Jaha, alltid lär man sig något nytt. "Stora hål för salta gossar" -- en slogan som kanske vore något för Falksalt?

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Segt som?:
Bra vad reder sig själv:

- Annonser -