En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Vad anser ni tillhöra allmänbildningen (i köket)  (läst 1568 gånger)

milaja

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 41
    • Visa profil
Jag berömmer mig om att vara ganska bra på att laga mat, men jag har min repertoar och även om jag improviserar en hel del så håller jag mig oftast inom min bekvämlighetszon.

Nu känner jag att jag vill förbättra min allmänbildning på området mat och vill därför kolla vad andra människor anser tillhöra allmänbildningen. Min tanke är att pröva någon ny teknik, ingrediens eller dylikt varje vecka!


Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1443
    • Visa profil
SV: Vad anser ni tillhöra allmänbildningen (i köket)
« Svar #1 skrivet: 2013-11-04 19:29 »
Jag är mycket måttlig om det handlar om allmänbildning, dvs det jag tycker att varje person bör kunna. Då handlar det om mat för att bli mätt och inte nödvändigtvis för att man tycker det är roligt att laga mat. Jag tycker att allmänbildning inom matlagning är att kunna tillaga maten från grunden utan halvfabrikat, men det behöver alls inte vara några avancerade saker.

För min egen del är jag inte speciellt avancerad, men tycker att matlagningen är kul och jag använder sällan recept utan smakar mig fram. Tyvärr blir det ibland så att det är svårt att upprepa något som jag lyckats speciellt bra med, eftersom jag inte använt något recept och inte heller skrivit ned hur jag gjorde.

För att komma ur min bekvämlighetszon tror jag att jag måste börja laga lite mer avancerade rätter och faktiskt följa receptet, även om det är tråkigt.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -