En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: När skörda jalapenos  (läst 5203 gånger)

Micca

  • Gäst
När skörda jalapenos
« skrivet: 2014-07-22 20:21 »
Hej, hur vet man när det är tid att börja plocka jalapenos från plantan? Jag provade att böja en jalapeno "bakåt" i tron att den skulle "snäppas" av i fästet vid stammen men den sitter fast ordentligt, är det meningen att man ska behöva klippa av dem? Det var den största av dem som jag försökte med den är 9cm lång och 10cm i omkrets och den ser ut att vara mogen att skördas.

Mvh Micca.

Skogis

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 517
    • Visa profil
SV: När skörda jalapenos
« Svar #1 skrivet: 2014-07-22 23:52 »
Man behöver klippa så du kan skörda dom när du vill. Låter du dom hänga kvar kommer dom att torka på grenen utan att ramla av, så börja att skörda nu.

Är dom gröna eller har dom börjat skifta i rött? Oavsett vilket så är dom färdiga för att förgylla din anrättningar i köket :)

Min erfarenhet är att styrkan kan skilja mycket mellan olika frukter från samma buske, så ett tips är att provsmaka när du använder dom.

Micca

  • Gäst
SV: När skörda jalapenos
« Svar #2 skrivet: 2014-07-23 17:11 »
Tack Skogis! Samtliga frukter är gröna och jag tror inte att de kommer att ändra färg men vi får se.

Tack ännu en gång för svaret  ;D

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Segt som?:
Stockholm i mitt hjärta, en blandning av sött och?:

- Annonser -