En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Bästa inlägg juni-juli 2007 och vinnare av presentkorgen  (läst 12197 gånger)

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
Ok, här kommer lite info om presentkorgen. Kan hända att jag glömt någon produkt som jag ställt undan i nåt skåp  :-[

* Pesto Genovese Extra, 135 gr - Pestosås med 15 % pinjenötter.
* Original Persillade, 1,75 dl volym - Torkad fransk persiljeblandning (persilja, körvel, vitlöl, lök). Används traditionellt till att krydda snigelsmör.
* Condimento Aromatizzato Al Tartufo Bianco, 55 ml - Vit tryffelolja med extra virgin olivolja.
* Mrs. Darlington's Pineapple Curd with Malibu, 200 gr - Smörkräm(?) med smak av ananas och Malibu.
* Svensk Honung, 130 gr - Rosenhonung.
* Svensk Honung, 130 gr - Hjortronhonung.
* Ryttmästarns Gröna Senap, 125 gr - Grön senap.
* Tricolorsalt, 250 gr - Franskt havssalt smaksatt med bellpeppar.
* Nomu veggie rub, 90 gr - Örtblandning med bl a kummin, koriander, tomat, salt, oregano, socker och basilika. Luktar MYCKET gott.
* Blair's Death Rain Chipotle, 43 gr - Stark krydda innehållande bl a chipotlechili, cayennechili och vitlök. Samma tillverkare som Mega Death Sauce!
* Torkad Karl-Johansvamp, 30 gr - Stora bitar av skogens vegetariska konung.
* Aceto Balsamico Di Modena, 250 ml - Mycket vällagrad balsamvinäger med en syrahalt på 6 %.
* Ninas Citronskorpor, 200 gr - Små skorpor med färskrivet citronskal.
* Ninas Saltstänkta Skeppsskorpor, 200 gr - Små skorpor med salt, västerbotten- & parmesanost.
* Little I Pepparmint, 8 gr - Små pepparminspastiller i en väldigt fin liten ask med inbyggd spegel.
* Venus Dippers, 2 st - Små chokladklubbor att doppa i kaffe eller varm mjölk.
* Becks Cocoa Nude, 125 gr - Kakaopulver kryddat med Zanzibarvanilj.
* Shiraz Vintage Chocolate, 100 gr - Choklad innehållande druvor som badat i Shiraz-vin.
* Merlot Vintage Chocolate, 100 gr - Choklad innehållande druvor som badat i Merlot-vin.
* Pinot Noir Vintage Chocolate, 100 gr - Choklad innehållande druvor som badat i Pinot Noir-vin.
* Cioccolato Fondente Extra 70 % - Mörk choklad från Italien.
* Cioccolato Al Latte Bianco Con Pistacchi - Vit choklad med pistagenötter.

Så nu är bara frågan när/hur jag ska använda vissa av produkterna. Tips på vit tryffelolja? Rosen-/hjortronhonung? Ett snigelsmör skulle vara spännande att göra, självklart med tillhörande sniglar. Suveränt att jag nu också har två av Blair's dödskallenyckelringar!   8)

Tack! :)

(jag kan efter lite..eh.. testande meddela att Blair's Death Rain är riktigt riktigt stark. I alla fall om man doppar korvbitar i den..)
« Senast ändrad: 2007-08-14 18:35 av crlhrv »
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
ÅH så trevligt :) Tryffeloljan droppar du över en risotto med sparris kanske, mmm. Hjortronhonungen över lite vaniljglass. Rosenhonungen.. eh.. jag vet inte. Persillade kan du ha till mycket mer än snigelsmör (tack och lov). :) Malibu-curden låter superspännande!
Anne's Food - min matblogg

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
Wow!  :o. Jag hade hunnit glömma bort vilka produkter som ingick i korgen. Dom där grejjerna skulle jag inte tacka nej till  ;D.

Du får väl ta och köpa dig en burk sniglar och testa persiladen, själv har jag bara testat med vanligt vitlökssmör.

Fredrik Goldhahn

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 184
    • Visa profil
    • www.eventkock.se
Schyssta grejjer! Chokoholic som man är blev man riktigt intresserad av de sista ingredienserna på listan. Verkar som du har många goda stunder att se fram emot...

Använd tryffeloljan sparsamt...tar den överhanden är det inget vidare. En tryffelvineagrette funkar alltid om den är rätt balanserad på sallad. Blair's Death Rain Chipotle...smakar det som det låter är det s-t-a-r-k-t...lol

Skriv gärna och berätta om chokladen...ska "genast" söka upp en butik här i LKPG som har en hel del för att se om dessa finns där.

Allt gott!
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
Jag hittade en burk Hjortronsylt i kylen också, får lägga till den till listan :)
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Tracey

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 141
    • Visa profil
Har du gått upp något i vikt under veckan...? :)

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
Tracey: jag är livrädd för att hugga in på sötsakerna, har ju just lyckats cykla bort 2 sommarkilon och så dyker det här upp!
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -