En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Hur få veganbiffar att hålla ihop?  (läst 1845 gånger)

Mac

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 2
    • Visa profil
Hur få veganbiffar att hålla ihop?
« skrivet: 2016-02-01 20:44 »
Jag håller på övergå till en vegansk kost men finner det svårt att få mina veganbiffar som består av kikärtor att hålla ihop. Några tips?

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 455
    • Visa profil
SV: Hur få veganbiffar att hålla ihop?
« Svar #1 skrivet: 2016-02-02 07:36 »
Använd blötlagda men inte kokade kikärtor

T ex http://alltomfalafel.se/2015/09/06/recept-med-falafel/

De veganburgare jag sett som haft bäst hållbarhet var:

http://www.svt.se/recept/rustika-vegoburgare

Jag tror att var kombinationen mixade solroskärnor och mixad kokt hirs (fungerar med ris också) som ger så bra hållbarhet.

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1021
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Hur få veganbiffar att hålla ihop?
« Svar #2 skrivet: 2016-02-02 09:39 »
Det finns ju lite olika sätt att göra det på, ett är att använda majsstärkelse som bindemedel, vetemjöl funkar också. Kokt potatis och liknande stärkelserika rotfrukter.

Mac

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 2
    • Visa profil
SV: Hur få veganbiffar att hålla ihop?
« Svar #3 skrivet: 2016-02-02 20:35 »
Använd blötlagda men inte kokade kikärtor

T ex http://alltomfalafel.se/2015/09/06/recept-med-falafel/

De veganburgare jag sett som haft bäst hållbarhet var:

http://www.svt.se/recept/rustika-vegoburgare

Jag tror att var kombinationen mixade solroskärnor och mixad kokt hirs (fungerar med ris också) som ger så bra hållbarhet.

Tack Kurt. Ska definitivt prova det receptet från SVT.

Jag tror att denna del:
4. Lägg solroskärnor i en matberedare och mixa tills mjölliknande. Addera nu karamelliserad lök, kokt hirs och linser samt stekt svamp i matberedaren tillsammans med tamari, svartpeppar, vitlök och salt. Mixa till en ’färs’. Inte helt slät men dock tillräckligt jämn för att du skall kunna forma biffar.

Kommer att ta mina biffar till nästa nivå.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -