En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Tillaga mat inför 3 dagar  (läst 1387 gånger)

Julius

  • Gäst
Tillaga mat inför 3 dagar
« skrivet: 2016-03-09 17:49 »
Ska laga mat som ska användas som matlåda Onsdag. Torsdag. Fredag ett par veckor framåt. Tänker då laga maten varje tisdag.

Tips på måltid? Önskemålet från den som ska ha maten var en kycklingsallad med pasta, pesto, majs, soltorkade tomater m.m.
Är det nått som håller sig från tisdag kväll till fredag lunch? Och hur ska man förvara den? Kan tillägga att mikro finns på arbetsplatsen. (Skanska)

Björnmat

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 8
    • Visa profil
SV: Tillaga mat inför 3 dagar
« Svar #1 skrivet: 2016-04-22 13:38 »
När jag var student så brukade jag tillaga Köttfärssås i stora mängder som räckte över många dagar. Kokade bara lite spaghetti eller möjligen makaroner innan jag drog till skolan varje dag så att pastan var fräsch. Det höll i kylen i många dagar.

Brukade även göra diverse sallader för lunch, gjorde även dem på söndagskvällen, och åt den sista på torsdagen. Var aldrig några problem.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -