En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Potatis?  (läst 1008 gånger)

Psilander

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 128
    • Visa profil
Potatis?
« skrivet: 2016-06-28 17:37 »
Jag söker namet, och gärna receptet på den formen av potatis som ibland servas på krogen. Den är något mellanting mellan kokt och stekt, ofta små och har liksom som ett tunt skal/ yta, ibland lite stekyta också.

Ryktet sa man kokar potatisen med mycket salt i vattnet och man låtter vattnet koka bort så bildas ytskiktet på potaisen...

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 471
    • Visa profil
SV: Potatis?
« Svar #1 skrivet: 2016-06-28 18:09 »
När du skriver mycket salt är det kanariska potatis jag tänker på.
http://www.tasteline.com/recept/kanariska-potatisar/

Men är det de du menar?

Gilius

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 306
    • Visa profil
    • Gott på riktigt
SV: Potatis?
« Svar #2 skrivet: 2016-07-01 11:24 »
Vet inte om det är detta du söker men detta är något jag brukar göra hemma.

Ta små potatisar, gärna Amadine eller liknande, ner i en traktörpanna sköljda med skalet på(så de täcker botten inte staplade) med 1,5-2cm vatten en stor klick smör salt och peppar.
Få detta i kok med lock på, inte helt tätt, vattnet kommer ånga bort och sedan steks de nykokta potatisarna i smöret.
Detta ger en krämig stekt potatis  med en god yta.
Fungerar alltid och är enkelt och lättskött när man har gäster.

/g

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -