En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: De Buyer Affinity rostfri stekpanna - mat bränns fast. Hjälp!?  (läst 399 gånger)

goldfish

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 2
    • Visa profil
Jag lyckades få tag på en stekpanna av märket De Buyer och serien Affinity till ett bra pris. Stekpannan är tillverkad i rostfritt (http://www.debuyer.com/en/products/affinity-full-stainless-steel-frypan).

När det gäller kolstål-stekpannor från samma tillverkare vet jag att man ska "bränna in dem" enligt motsvarande https://www.youtube.com/watch?v=OXp6KRw_Qzo.

Gällande rostfria pannor är jag däremot osäker om man även ska bränna in dem, men det tror jag inte. Dock så tycker jag att maten fastnar. Jag testade att steka en äggröra och äggen brändes fast och var inte helt lätta att diska ur. Jag körde inte heller på max (kanske 6-7 av 9 + boost).

Är det någon som äger eller har erfarenhet av De Buyer Affinity stekpannor eller andra rostfria och kan ge lite tips på vad jag kan göra för fel?

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 924
    • Visa profil
    • Maillardreaktion
Det enkla svaret är att en sån panna är inte avsedd att steka ägg i.

goldfish

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 2
    • Visa profil
Det enkla svaret är att en sån panna är inte avsedd att steka ägg i.

OK, men på deras sajt så har jag för mig att det står att stekpannan är för all typ av mat. Menar du att den endast är för kött? Jag tycker nämligen även att annat fastnar ganska lätt. Utveckla gärna lite grann.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6532
    • Visa profil
    • Matforum
Det är inte så enkelt som att du är för snål med fettet, har du provat använda REJÄLT med fett?
Den som inte frågar får inga svar.

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 924
    • Visa profil
    • Maillardreaktion
OK, men på deras sajt så har jag för mig att det står att stekpannan är för all typ av mat. Menar du att den endast är för kött? Jag tycker nämligen även att annat fastnar ganska lätt. Utveckla gärna lite grann.

Testa som Andreas säger att använda mycket fett, se till att fettet är ordentligt varmt innan du tillsätter äggen.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -