En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Olja i fritös, hållbarhet  (läst 773 gånger)

Mat-Janne

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 67
    • Visa profil
Olja i fritös, hållbarhet
« skrivet: 2017-12-10 17:27 »
Det finns ju billiga och bra fritöser numera.
Kan man återanvända oljan efter en fritering eller måste den hällas bort? Om man kan återanvända den:
1. ska den silas?
2. hur bör den lagras?
3. hur länge kan den lagras?
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1019
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Olja i fritös, hållbarhet
« Svar #1 skrivet: 2017-12-11 08:23 »
Jag bukar gå efter lukten, om den börjar lukta osigt så kastar jag den (i soporna). Olja skall förvaras, tätt, mörkt och svalt.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6578
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Olja i fritös, hållbarhet
« Svar #2 skrivet: 2017-12-13 14:43 »
Finns det nåt sätt att rena frityrolja? För vissa saker, som till exempel fisk, gör att oljan luktar starkt av fisk efter en enda användning och därför kasseras, vilket känns ganska slösaktigt.
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -