En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Täljsten  (läst 1117 gånger)

Mat-Janne

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 63
    • Visa profil
Täljsten
« skrivet: 2017-12-11 18:40 »
Någon som provat?
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1007
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Täljsten
« Svar #1 skrivet: 2017-12-12 06:30 »

Mat-Janne

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 63
    • Visa profil
SV: Täljsten
« Svar #2 skrivet: 2017-12-14 13:34 »
Värma upp i ugn och sedan på bordet, steka kött på den.
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1007
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Täljsten
« Svar #3 skrivet: 2017-12-14 13:45 »
Värma upp i ugn och sedan på bordet, steka kött på den.

Nej, men det skall väl fungera bra. Mycekt beror väl på tjockleken på själva stenen. Det är ju ett kul sätt att servera mat på, saltsten är lite intressant också.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6568
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Täljsten
« Svar #4 skrivet: 2017-12-14 21:07 »
Blir det inte väldigt stekosigt och flottstänkigt vid bordet, för visst måste man väl använda stekfett på stenen?
Den som inte frågar får inga svar.

Mat-Janne

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 63
    • Visa profil
SV: Täljsten
« Svar #5 skrivet: 2017-12-15 10:45 »
Nej, man ska inte ha något fett på stenen, den är "fet" i sig, innehåller talk:
https://www.kitchenstore.se/baka/brodbak/taljsten-varm-kall-20x20cm.html
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

Helge

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 107
    • Visa profil
SV: Täljsten
« Svar #6 skrivet: 2017-12-15 19:06 »
Det fungerar utmärkt men är lite pyssligt. Inte mycket os eller stänk vad jag kommer ihåg. Man lägger ju köttbiten direkt på stenen som ju är rejält varm. Vrid och vänd köttbiten så att du får den stekt efter behag. Har t o m ätit på det här sättet (utomlands) på restaurang med utmärkt resultat. Lycka till!

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1436
    • Visa profil
SV: Täljsten
« Svar #7 skrivet: 2017-12-16 13:35 »
Tillför täljstenen något smakmässigt eller är det bara ett socialt sätt att servera biff?

Mat-Janne

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 63
    • Visa profil
SV: Täljsten
« Svar #8 skrivet: 2017-12-16 14:29 »
Tillför täljstenen något smakmässigt eller är det bara ett socialt sätt att servera biff?

Tror nog inte täljstenen tillför någon smak i sig men kött ska ju stekas vid hög temperatur och när varje person får steka efter smak så ... dessutom är det som du säger, socialt, så helhetsintrycket blir nog väldigt bra.
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

Mat-Janne

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 63
    • Visa profil
SV: Täljsten
« Svar #9 skrivet: 2018-01-01 16:27 »
Det blir dessutom otroligt gott. Provat två gånger. Fantastiskt.
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -