En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Matambre a la pizza  (läst 106 gånger)

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 456
    • Visa profil
Matambre a la pizza
« skrivet: 2018-07-08 16:02 »
Dags för ny upptåg med fläskytterfile  :)

Ja, jag vet det är ingen flankstek men det är vad jag har.
Planen är att skära upp ytterfilen som en rulltårta till ca 8mm tjocklek, grillröka den fläkt (jag menar inte en sån som blåser ;)) en timme för att sen lägga på en pizzafyllning med lök, oliver, tomater och givetvis ost.
20 minuter i grillen borde räcka för att smälta osten och sen är det proteinfrossa  :)

Får nog hjälpa upp kolhydratsintaget lite med pommes som doppas i majjo.
Bilder kan komma om intresse finns.

Matambre a la pizza är Argentinsk köttpizza med flankstek som botten istället för deg.

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 456
    • Visa profil
SV: Matambre a la pizza
« Svar #1 skrivet: 2018-07-09 08:07 »
Det här blev gott!

Kryddade köttbrickan med salt, peppar, rosmarin och chilipulver. Grillrökte den i 130° i lite mer än en timme. Insåg att fyllningen får vara vegetarisk ;) så jag bottnade med en tomatsås (ketchup, chilisås och bbqsås) på det lök, tomat, champinjoner och jalapeno och avslutningsvis rejält med riven mozarella.

Givetvis ska man ha pizzasallad till :)

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -