En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Fläskkött 63 grader  (läst 1022 gånger)

jan18

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 5
  • Nyfiken på nya platser och ny mat
    • Visa profil
Fläskkött 63 grader
« skrivet: 2018-08-22 18:20 »
Hade en diskussion med en bekant om vilken innertemperatur fläskkött ska och om det är OK med lite rosa i fläskkött. Efter lite Googlande såg jag att det amerikanska livsmedelsverket har sänkt den rekommenderade temperaturen till 63 grader. Detta var helt nytt för mig! Så fram för lite rosa fläskkött!

Läs mer här:
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qnvXog/rosa-flask--helt-okej
Två restips: www.nerjaspanien.se och www.edinburghguiden.se – två olika men ändå härliga städer!

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1023
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Fläskkött 63 grader
« Svar #1 skrivet: 2018-08-23 10:25 »
Om du kör fläsk i 60 grader i 1 timma så räknas det som sterilt. Det är godkännt av livsmedelsverket.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Fläskkött 63 grader
« Svar #2 skrivet: 2018-08-23 19:28 »
Var kan man läsa om 60 grader och fläskkött hos livsmedelsverket?

Det man bör tänka på är att ju lägre i temperatur man går, desto viktigare blir det att termometern verkligen visar rätt och att man mäter på rätt ställe...
Den som inte frågar får inga svar.

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1023
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Fläskkött 63 grader
« Svar #3 skrivet: 2018-08-24 11:54 »
Var kan man läsa om 60 grader och fläskkött hos livsmedelsverket?

Det man bör tänka på är att ju lägre i temperatur man går, desto viktigare blir det att termometern verkligen visar rätt och att man mäter på rätt ställe...

De har ändrat om på siten så jag hittar det inte.
Det är ingen fara, så exakt är det inte och dessutom kan man ju sejfa genom att köra köttet längre.

Här är tabeller från Australiens motsvarighet, tjockleken på köttet avgör tiden.
Kolla sidorna 10, 11 och 12
http://www.foodauthority.nsw.gov.au/_Documents/scienceandtechnical/sous_vide_food_safey_precautions.pdf

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -