En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Lite äppelmos, mkt förloras med assistent.  (läst 131 gånger)

jorm79

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
Lite äppelmos, mkt förloras med assistent.
« skrivet: 2018-09-05 21:15 »
Hej,
När jag var liten gjorde min mor alltid äppelmos på hösten i sin assistent till oss barn. När jag fick egna barn köpte jag en egen begagnad assistent (model 7) för att föra tradition vidare.
Jag minns att det var packade kärnhus som kom ut i slasken när jag var liten. Döm av min förvåning när det mesta av moset tog vägen ut i slasken ist f silen där moset väntas komma! Jag har testat olika grader av förkokning av äpplena men med samma resultat. Vad gör jag för fel? Kan någon hjälpa mina barn att få lite mos  :)
Tack på förhand.
/J

Cathy

  • Gäst
SV: Lite äppelmos, mkt förloras med assistent.
« Svar #1 skrivet: 2018-09-07 18:06 »
Med mitt eget stretande med en omgång äppelmos häromveckan i färskt minne så undrar jag vilka äpplen du har använt? Vissa sorter faller sönder till mos alldeles av sig själva. Andra vägrar falla sönder även sedan de mjuknat och måste bearbetas rätt ihärdigt för att gå igenom durkslaget jag för dagen hade döpt om till passervagga.
Testa att mikra ett par klyftor 15-20 sekunder eller så. Faller de sönder så blir det bra äppelmos. Håller de ihop även efter att de har mjuknat så gör något annat av dem.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -