En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Marmelad och mos med skal?  (läst 522 gånger)

Lucy

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 96
    • Visa profil
Marmelad och mos med skal?
« skrivet: 2018-09-12 10:38 »
Jag har väldigt mycket äpplen o päron och tänkte koka marmelad och mos. Någon som vet om det går att koka utan att skala frukterna eller om det inte blir gott?

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4472
    • Visa profil
SV: Marmelad och mos med skal?
« Svar #1 skrivet: 2018-09-14 06:42 »
Jag skalar aldrig äpplen innan jag gör mos, jag tycker att smaken sitter där. Dessutom är jag lat ;D

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1021
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Marmelad och mos med skal?
« Svar #2 skrivet: 2018-09-14 07:54 »
Jag har väldigt mycket äpplen o päron och tänkte koka marmelad och mos. Någon som vet om det går att koka utan att skala frukterna eller om det inte blir gott?

Heston Blumenthal kokar med potatisskalet när han gör potatispurré för att få mer potatissmak på den... Samma sak gäller nog t.ex. äpplen.

Lucy

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 96
    • Visa profil
SV: Marmelad och mos med skal?
« Svar #3 skrivet: 2018-09-14 13:27 »
Tack för svar! Provade med päronmarmelad först ocgcfrt gick prima! Nu kör jag äppelmos oxå.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -