En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Grill- & BBQvideoklipp på nätet  (läst 6227 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
Grill- & BBQvideoklipp på nätet
« skrivet: 2007-08-24 17:19 »
I denna tråd postar och diskuterar vi Grill- & BBQvideoklipp på nätet.

Alla länkar mottages tacksamt.  :)
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
SV: Grill- & BBQvideoklipp på nätet
« Svar #1 skrivet: 2007-08-25 11:01 »
Denna video visar hur man gör baby back ribs :P. Klippet är gjort av samme man som gjorde beer can chicken.

http://www.youtube.com/watch?v=ND6o47fsJKU&mode=related&search=

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Grill- & BBQvideoklipp på nätet
« Svar #2 skrivet: 2007-08-25 21:53 »
Det som är intressant med filmen är att var hittar du dessa bay back ribs i sweden, alltså med så mycket kött.Dom ribsen som normalt säljs i butik är enligt mej sk. "shining" benen lyser igenom, eller är helt blottlagda. Tips om var köpa? (fel tråd kanske)
Matforum är bäst

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
SV: Grill- & BBQvideoklipp på nätet
« Svar #3 skrivet: 2007-08-26 14:56 »
Bra fråga Roffekock!. Jag vill också kunna köpa sådana ribs som visas i klippet.
Vad menas med Baby back ribs egentligen?, är det ribs från en ung gris, eller är det bara ett uttryck för att dom är mindre än vanliga spjäll. Nån som vet?

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Grill- & BBQvideoklipp på nätet
« Svar #4 skrivet: 2007-08-26 16:17 »
Baby back ribs. Varför heter det så? I sverige kallar vi det kamben. Det har inget att göra med unga grisar men du får en utförlig förklaring på denna sida bättre att du läser själv.https://answer.google.com/answers/threadview?id=446384 Men i Sverige finns det endast ett större företag som sysslar med att såga kamben och dom heter Benita och ligger i Halmstad om Man har lite kontakter så kan man fråga dom ibland kommer det ut sådana ben på marknaden men tyvärr alldeles för sällan  men betänk nu att dom är grossister och bara säljer i parti. Men om man berättar för dom vad man har för problem så får du hjälp Tala med Bengt du kan hälsa från BBQ Kitchen No1
Matforum är bäst

steelhammer

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
SV: Grill- & BBQvideoklipp på nätet
« Svar #5 skrivet: 2008-08-05 16:30 »
Vet inte riktigt hur jag ska förklara det i text, men kambenen är en del av kotlettraden som i min begreppsvärld blir till övers när man benar ur kottlettraden (typ för benfri kotlett el kassler, ytterfile osv).

Kambenen blir ju sista biten av revbenen innan ryggen på grisen börjar. Praktisk storlek och revben/spareribs-liknande egenskaper

Lindström

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 21
    • Visa profil
SV: Grill- & BBQvideoklipp på nätet
« Svar #6 skrivet: 2009-03-15 10:00 »
Ica Kvantum i Kungens Kurva, Stockholm säljer kamben. Då ska det även tilläggas att dessa kamben skärs till på samma sätt som Baby Back Ribs dessutom! Det är inte så enkelt som att gå till sin slaktare och be om kamben för Sverige (EU) slaktar inte kamben på samma sätt som i USA. Kvantum har däremot börjat göra sina kamben eftersom ett flertal förfrågningar från kunder om just Baby Backs inkommit. Glad är jag eftersom jag brukar handla i de krokarna  ;D

Lasse

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 57
    • Visa profil
SV: Grill- & BBQvideoklipp på nätet
« Svar #7 skrivet: 2009-11-07 09:52 »
Många härliga BBQ klipp.

http://www.barbecueweb.com

DRutström

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 34
    • Visa profil
SV: Grill- & BBQvideoklipp på nätet
« Svar #8 skrivet: 2010-05-04 07:43 »
Samma snubbar som tidigare länkats till har ju en egen YouTubekanal som är fenomenal http://www.youtube.com/user/BarbecueWeb

Det är inte direkt haute cuisine, men man blir helt galet sugen och inspirerad till att fräsa igång webern!

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -