En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Vad man kan ta upp då man skriver om en restaurang  (läst 6190 gånger)

Andreas

 • Forumvärd
 • *****
 • Antal inlägg: 6581
  • Visa profil
  • Matforum
En restaurang - ett betyg. Det är ju inte det enklaste. Första intrycket och första måltiden styr naturligtvis ett betyg.

Smak/utseende/miljö/personal/pris är det som spontant bygger ett omdöme, det skulle vara både roligt och nyttigt om man hade en "mall" att jobba efter som restaurang besökare.

Ska vi hjälpas åt att bygga en sådan "mall"? Den skall ju vara enkel och något man inte behöver ta med sig på lunchen eller middagen, men som ett stöd när man skriver sitt omdöme..

Ja varför inte, vi var i och för sig lite inne på detta tidigare i tråden "Betyg och skala" men det är förstås bäst att ha en specifik tråd för restauranger.

Nä att ha med sig en mall när man besöker en restaurang förtar nog mycket av glädjen med besöket. Jag har antecknat lite detaljer på ett papper vid ett par besök men det är dels inte uppskattat av sällskapet och dels kommer man faktiskt ihåg det man behöver komma ihåg om man bara ser till att skriva inom nåt dygn. Och då kan det ju vara till hjälp att titta på en mall, eller förresten checklista kanske är ett bättre ord.

Här är några punkter (men försök inte alltid ha med alla eller att ha dem i nån viss ordning, det blir bara tråkigt att läsa då):

Om restaurangen
¤ läge
¤ inredning
¤ atmosfär
¤ typ av besökare

Mat
¤ utseende/upplägg
¤ smak
¤ portionsstorlek
¤ prisnivå

Personal
¤ service
¤ bemötande

Övrigt
¤ skulle jag gå dit igen?
¤ ge ett betyg 1-5

Fler ideer?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

 • Köksmästare
 • *******
 • Antal inlägg: 4501
  • Visa profil
SV: Vad man kan ta upp då man skriver om en restaurang
« Svar #1 skrivet: 2008-03-08 11:30 »
Hygienen som sagt:
Rena glas/bestick/porslin
Ren personal i rena kläder
Ren toalett;missköter dom sig bakom kulisserna=toan,hur ser det då ut i köket?

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -