Chilisås

Startat av Andreas, 2007-04-08 14:27

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Förra året köpte jag Mrs. Chengs ordentligt starka chilisås som jag var mycket nöjd med, men nu hittar jag den inte längre i butiken, nån som vet om produkten fortfarande finns på marknaden?
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

2007-04-29 21:19 #1 Last Edit: 2007-04-29 21:22 by Urban
Köpte mig en flaska "Sriracha Chilli sås" på Domus i stan.
Jag är lite lur på att det är typ denna sås du är ute efter. Har tittat på affären ang. Mrs.Chengs chilisås men har inte sett nån.
Denna är det riktigt bra drag i och passar till all slags mat/matlagning. Den innehåller hela 83% Chili  :P

Andreas

Mrs. Chengs har definitivt slutat sälja sin chilisås har jag fått veta nu, synd.

Köpte Coops chilisås här för ett tag sen men det skulle jag inte gjort, den är ungefär lika stark som en lite kryddad ketchup. Läser man innehållet kommer chilin på 7:e plats i ingredienslistan "2% jalapenpeppar". Va? 2%! Finns det över huvud taget inga regler för vad som får kallas chilisås? Och vad är "tomatpulp"?

Eftersom coopsåsen var helt värdelös köpte jag en "Ayam brand" Chilisås stark, den är mycket mycket bättre, om än inte jättestark så ganska i alla fall.

Vad brukar ni andra köpa för slags chilisås?
Den som inte frågar får inga svar.

bryggens

Har själv en flaska "Ayam Brand Chilli Vitlök", första gången jag använde den så trodde jag att den var ungefär som Heinz chilisås,och använde den därefter, det var den inte.
Jag tycker att den har helt okej hetta.Nu när jag vet...

kryddburken

Kul tråd, här hemma använder vi mycket chili, jag har provat en del olika med den jag fastnat för och inte kommer att släppa nu det är D´Elidas chilisås/salsasås! Jag fick den från företaget som gåva och den har använts flitigt så nu är den nästan slut! Jag använder den till korv, kyckling, fisk, grillat, marinader, salsor, dipper, dressingar och som att blanda ut vanlig ketchup med!
http://kryddburken.wordpress.com/2008/01/09/limekyckling-med-bulgur-chiliwok/


alsa

Jag är lite "chilli alkoholic" så jag beställde tre chillsåser i från: http://www.chilihouse.se fick hem dom i helgen och provsmakade följande;
D'Elidas - Styrka 4, betyg 3 av 5
Zulu Zulu Xtra Hot Hot Sauce - Styrka 8, betyg 5 av 5
Dave's Ghost Pepper Naga Jolokia Hot Sauce - Styrka 10+++, betyg 4 av 5 OBS! Denna sås MÅSTE man vara försiktig med, var "avdommnad" i munnen en halvtimme efter provet ;)
//Alsa

Grilla och ute spabada är livskvalite:-)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal