Fågel - urtagning, plockning och styckning

Startat av Kari, 2007-11-07 11:30

Föregående ämne - Nästa ämne

Kari

Har vi någon jägare eller fågelvän  ;) som enkelt kan berätta hur man går till väga?

Tror att denna kunskap finns hos 30-40 talare och håller på att glömmas bort med dom moderna drive-in kycklingar vi köper på affären..

Någon?

agnetasch

Eftersom det är mannen i familjen som skjuter fåglarna får han också göra iordning dom. Han plockar aldrig, han flår dom, det är inte mödan värd att sitta i timmar o peta med fjunen.

kryddburken

hmm.. får se om jag minns... Höns har vi nackat, halshuggit, skållat (ca 85grader 2-3 min) och sedan lagt i kallt vatten en stund.
Därefter upp på slaktbordet och börja från fötterna och plocka.... och plocka och plocka... När det är klart, skär man längs bröstbenet ner mot bäckenet, skär av halsmuskeln och viker upp lätt, in med handen och ut med lever & hjärta, dra hela innehållet ner mot rumpan och klipp därefter bort allt med sax! Smidigast så utan slabb!

Kari

Agneta: Jo, flå är på, men vars börjar man..?

Kryddan: Oj, så enkelt det verka..  ;)

kryddburken

Citat från: elka skrivet 2007-11-07 16:17
Kryddan: Oj, så enkelt det verka..  ;)


Det går som på räls när man gjort två! *S*

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal