Hur skalar jag en färsk kastanj enklast?

Startat av roffekock, 2007-11-10 12:51

Föregående ämne - Nästa ämne

roffekock

Ja nu i gåstider så är det aktuellt med färsk kastanj på menyn. Här finns ett problem, för både ytterskal och den tunna hinna som finns innanför skalet har en bitterhet och måste tas bort. Jag har genom åren testat massor av knep men inga har visat sej vara enkla.
Har du kanske något bra sätt att utföra detta på som är bra? ;)

.....tacksam för ett bra recept till gås eller anka på kastanj.
Matforum är bäst

Andreas

Har du provat med amerikanska kastanjer? Här http://www.badgersett.com/chestnut%20handling.html står att de är lättare att skala än våra "Most of our nuts are a little smaller than the European standard, but they are also much easier to peel, and taste both sweeter and more hearty."
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

2007-12-10 21:13 #2 Last Edit: 2007-12-10 21:43 by roffekock
Jag har nu testat och ångkoka dom i en vapeur (ångkokare) funkade mycket bra (7 min.)Bör snittas i toppen först. En torneringskniv funkar bra för detta ändamål. Men nu är ju gåsen slut men jag har spånat lite på att göra en kastanjepureé av några och använda till min julskinka i stället för senap till paneringen. Jag väntar bara på att skinkan ska bli klar. ;D
Matforum är bäst

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal