Brieosten som blev över?

Startat av Kari, 2007-11-20 19:17

Föregående ämne - Nästa ämne

Kari

Ok, det var en riktigt konstig fråga som får ett klockrent svar - ät upp den..  ;D

Men lek med tanken, OM det skulle bli över, kan man använda den till något?
Nu tänker jag inte på den där biten som legat framme i massor av timmar som är besmittad med allt utan den där som gömmer sig i kylen Ni vet.

Ugnen? Soppan?

jelvis

Fritera och ät med hjortronsylt! :-)

Urban

Bra tips Jelvis. Friterad Brie o hjortronsylt är en riktig höjdare.

Hasse

Lite friterad persilja till, blir pricken över i.

agnetasch

På varm smörgås med rökt skinka o tomat, urgott!

kryddburken

Salami, brieost, svarta oliver & rödlök i en mumsig nybakad baguette!! SÅÅÅ GOTT!

crlhrv

Smält ner alla överblivna ostbitar och gör en schyst pastaostsås.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Gilius

Detta passar bäst med en hel brieost, men det går nog även med en halv.

Stick en massa små hål i osten med en gaffel,
Blanda honung eller lönnsirap med en skvätt whisky, gärna rökig.
Krossa en näve valnötter och strö dessa på osten och häll sedan honung/sirap/whisky blandningen ovanpå.
Gratinera i ugn på 220C 5-15 minuter (skall bli rinnig).

Sedan är det bara att njuta, fick detta på en cocktailbjudning i Seattle och trodde inte det var sant hur gott det blir.

/gilius

jelvis

Ah, briljant! Har bara gratinerat getost på det här sättet fast utan whisky. Måste provas!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal