Test av Scans julnyheter

Startat av Anne, 2007-11-24 07:53

Föregående ämne - Nästa ämne

Anne

Jag hade förmånen att få testa nyheterna från Scan för några dagar sen - deras julköttbullar, och en ny pastej med glöggkryddor.

Köttbullarna - ja, enligt produktchefen (jag frågade för övrigt om det alltså var hon som VAR Mamma Scan, och hon fnittrade generat) skulle de smaka precis som hennes farmors. Stackars barn, i så fall. För de här smakar precis som alla andra färdiga köttbullar. Det vill säga, inte som hemgjorda. Nej, jag gillar inte färdiga köttbullar nåt vidare. Men, okej, de här var faktiskt snäppet bättre. De är ganska välkryddade, och om man bara slänger på lite extra kryddor när man steker upp dem så... ja, det kan funka. Det är ju smidigare än att göra egna, och de är väldigt trevligt små och runda.

Julpastejen är bakad, och kommer bara att säljas på Ica i jul - blir det en succé som blir det bredare lansering nästa år, hälsade DEN produktchefen. (Ja, de har en produktchef per "typ".) Den var riktigt, riktigt god! Glöggkryddorna gör den lite rundare och djupare i smaken, med en ton av kryddpeppar. Den drar mycket mer åt patéhållet än vår svenska tråk-leverpastej, och med lite cornichons eller för all del en cumberlandsås tycker jag att den är given på julbordet. Gott!

En tredje nyhet, som dock inte lär synas till konsument, är julkotlett - en kotlettrad som rimmas precis som julskinka, men den är lättare att skiva och billigare. Säljs bara till storkök och restauranger. God var den hur som helst - riktigt god. Vi fick testa lite serverat på äppelchips, som drinktilltugg. Inte tokigt alls!

Nu måste jag också erkänna att jag blev så sugen på julmat efter det här att vi bestämde oss för att helt enkelt äta lite julmat igår. Så det gjorde vi. Tänk vad man kan slänga ihop på ett par timmar efter jobbet. *fortfarande ganska mätt*

ttt
Anne's Food - min matblogg

Andreas

Det var intressant, används och smakar alltså julkotletten precis som skinka?

...paté med cornichons och cumberlandsås ja se där fick du mig också sugen på julmat...  :)
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Ja, det enda som skulle skilja kotletten från skinka är att den är lite mjällare i konsistensen. Han berättade inte vad det var förrän vi hade smakat, och jag tror att alla trodde att det var helt vanlig julskinka.
Anne's Food - min matblogg

agnetasch

Den finns på Martin Olsson! Julkotlett, skivad, 1,8 kg, 92:-/kg. Måste vara den. Jättemycket tack för tipset, jag hade tänkt köpa skivad julskinka i år men det här var ju ett intressant alternativ :)

Anne

Ahhh! Ja, det är klart att den finns där, smart. :)
Anne's Food - min matblogg

Kari

Anne: Hur fick Du den förmånen? Vip kund hos Scan kanske?  ;) Jag vill å!

Anne

Elka - det var via matbloggen :) Jag hade turen att bli bjuden på deras presslunch - väldigt trevligt :)
Anne's Food - min matblogg

Andreas

Det är bara att du startar en matblogg Elka det är gratis och sen kan du äta gratis! http://www.blogger.com :)

Ju mer jag tänker på det desto mer inser jag vilken smart idé det här med julkotlett är av Scan, förutom att det verkar som en bra produkt så innebär det högre avkastning på något de annars brukar få rea ut kring juletid.

Frågan är bara hur länge det tar innan det kommer julfilé och julkarré...
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal