Roliga pannkakstips

Startat av Beth_Gray, 2007-11-27 17:00

Föregående ämne - Nästa ämne

Beth_Gray

det du behöver är:
Pankaksrester och Messmör.
skär upp pankakorna i små bitar och stek på. sockra och salta lite (och det ska vara LITE).
när du har gjort det, klicka på lite messmör.
så enkelt var det. testa nästa gång du får pankakor över, jag lovar, det är Supergott!  :D

Andreas

Välkommen till forumet Beth_Gray, tack för ett kul tips, det måste jag prova nån gång!

Nån som har fler roliga pannkakstips?
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Pannkakor är ju jätte gott! Och dom behöver ju inte alltid vara onyttiga!

När jag var liten så gjorde mamma ofta gröna pannkakor med hackad spenat, smakar inte spenat men får en kul färg! Jag hade socker och smör på mina!   :D

Visst borde pannkakor gå att använda som creps? Lite fyllning typ champinjoner/räkor i tjockare klet och sen rulla och stoppa i ugnen med riven ost uppe på?

agnetasch

Ansjovis o brynt lök i den tjocka kleten gör också att crepsen blir goda

Kari

Agneta: I smeten? Fint skuren anjovis? Måste bli gott gott!

agnetasch

Inte i pannkakssmeten utan i stuvningen som du fyller crepsen med; du gör en smakstark stuvning med lättbrynt lök o ansjovis. Sen gratineras dom med riven, rätt stark ost på. Oooh, vilken nattamat!

Kari

Aha, nu trilla femman hela vägen ned!

Det blir middag imorgon! Tack!

Sweber

Messmör är inte ett livsmedel, det är ett straff. Att förstöra pannkakor med denna sörja borde vara straffbart!  ;)

Jag varierar pankisarna med tex honung, vaniljsocker, gurkmeja och steker ibland i smör/pljeblandning, ibland i flytande marg med smörsmak, ibland i rent smör. Allt för att variera lite. Några rester att leka med blir det aldrig...
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

crlhrv

När vi har gäster som sover över brukar jag göra amerikanska tjocka  bananpannkakor till frukost, det slår alltid rätt!
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

agnetasch

elka: men det kanske är gott med ansjovis o lök i pannkakssmeten! Har inte tänkt på det. Med en klick syrligt till, typ creme fraiche. Måste prova!
crlhrv: hurdå bananpannkakor? Mosar man bananerna i smeten?

Kari

Agneta: Vars har Du sett dessa anjovis/lök creps? Svärmor hade visst gjort nästan lika i helgen som var...?! Läser Ni samma Hemmets Journal?  ;)

agnetasch

Hemmets Journal har jättebra recept, där är jag ofta o botaniserar. Men just ansjoviscrepsen uppfann jag själv under min fattiga studietid när jag skulle ha fest o inte visste hur många som skulle komma. Dom är bra att ha styckfrysta; bara att plocka fram o snabbgratinera.

Kari

Agneta: Jag är så nyfiken så jag måste be om hela receptet! Smeten, kletet och tider i ugn för färska och styckefrysta.. Snälla..  :)

agnetasch

Stön!Jag skrev aldrig upp receptet utan gör det alltid på en höft. Jag får göra ett provisoriskt:
Crêpes till 4 portioner:
2 ägg
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
Använd ½ dl smet till varje crêpe

4-5 dl stuvning:
1 gul lök, hackad o mjukfräst
1 liten burk ansjovis i bitar + spad
4 dl mjölk
4 msk vetemjöl

Strö 3 dl riven gratängost över crêpsen o gratinera i 20 min i 225°. När jag snabbgratinerade drog jag på ugnen på max o lät crêpsen (utan ost)bli varma (tid?) strödde på ost o gratinerade.
Mvh
agnetasch recepttjänst UPA 




Kari

2007-11-29 11:35 #14 Last Edit: 2007-11-29 15:58 by elka
Du är ju bäst Agneta! Tackar allra ödmjukast!

(UPA? Utan Personligt Ansvar?)  ;)

chipskungen

jag brukar äta mina pannkakor med fetaost och maple syrup.
Jättegott!

Andreas

Välkommen till Matforum Chipskungen!

Feta och lönnsirap som tillbehör alltså ja det låter faktiskt inte så tokigt som det låter... äter du det som en efterätt då eller är det en huvudrätt med ytterligare nåt mer till?
Den som inte frågar får inga svar.

chipskungen

huvudrätt utan något mer till !  :D ibland kan jag förstås ha sallad eller om man har gjort ärtsoppa tilll.

Cohen

Spenat och pannkakor passar förvänandsvärt bra ihop. Prova antingen att blanda i hackat eller hel spenat i vanlig pannakakssmet innan gräddning, eller ha hel spenat i tjockpannkaka. Gott, gott!

jelvis

Någon som har sagt blueberry pancakes ännu? Amerikanska tjocka pannkakor med blåbär serverade med lönnsirap och gräddfil eller crème fraiche.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal