Senapssås till julbordet

Startat av vimsig, 2007-12-12 12:48

Föregående ämne - Nästa ämne

vimsig

Hallå där!

Nu är det såhär att jag försökt återskapa min avlidna morfars senapssås
som vi alltid hade på julbordet, men utan lyckat resultat. Ingen annan i
släkten har vetskap om hur han gjorde, så jag tänkte att jag testar att
se om det finns några sådana kunskaper häromkring.

Det jag vet om själva såsen är att man tar senapsfrön och maler ner dem
tillsammans med vatten och blandar ihop allt  med en hemlagad tunn vitsås.

Det var så länge sedan jag såg honom göra den, så jag har inte direkt mer info
att ge, men om någon utav er har ett recept, eller har någon aning om vad jag
talar om, vore det väldigt vänligt utav er om ni kanske kunde ge mig tips / råd / recept så att man kanske kan få ställa fram en kanna senapssås till jul.

Tack på förhand
// Vimsig.

Kari

Hej och välkommen Vimsig!

Det är så synd när recept försvinner med ägaren! Men Du gör rätt i att försöka hitta rätt igen!

Du har naturligtvis letat och frågat i släkten men morfars vänner kanske blir glada för en fråga?!

Själva såsen, vad serverades den till? Varm eller kall? Söt?

Vi hoppas på det bästa! Och glöm inte bort att skriva här..  ;)

vimsig

Såsen serveras kall till julskinkan, och det är inte en söt verision utan tvärt om, väldigt stark.

Urban

2007-12-13 20:45 #3 Last Edit: 2007-12-13 21:07 by Urban
Kan det vara skånsk senapssås som du är ute efter?.
Jag har ett recept av Tore Wretman som påminner om det du är ute efter. Är du intresserad av det?.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal