Biff Yakiniku med bambuskott - Felix (3/5)

Startat av Andreas, 2007-12-18 12:18

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Biff Yakiniku med bambuskott och basmatiris

Oh nej, doften av rå purjo slår återigen emot mig när jag öppnar mickron. Detta är den tredje råpurjodoftande Felixrätten i samma serie (se även Pasta med skinka, bladspenat http://matforum.nu/index.php?topic=921.0 och Fullkornspasta med bacon http://matforum.nu/index.php?topic=1018.0), som sagt någon på Felix älskar purjo och nu är det helt tydligt att samma person dessutom saknar fantasi!

Men denna rätt ser i alla fall ovanligt bra ut för att vara frysrätt. Och hur smakar den då? Ja köttet är bra och känns äkta. Riset är osalt och lite för mjukt. Till det en god sojasås med lite hetta. Men grönsakerna är trista, smalösa och vattniga. (Snabbuppdrivna och jättebilliga?)

Och nåt jag blir lite irriterad över är serveringstipset "Strö rostade sesamfrön över rätten. Avsluta med en bit ananas." Tror Felix verkligen att det finns en enda person som står och rostar sesamfrön och skär upp färsk ananas till deras frysmat?

¤ Utseende 4/5
¤ Konsistens 3/5
¤ Smak 3/5 (sånär en svag 4:a men smaklösa grönsaker och rå purjo förhindar det)
¤ Helhetsbetyg 3/5
Den som inte frågar får inga svar.

Anna

Lustigt..jag som åt den där rätten senast i förrgår. Kollade innan om någon testat den här på forumet. Har själv ingen fungerande digitalkamera, så ville inte recensera den själv. Håller i stort med om vad du skriver. För mycket purjo, och blaskiga grönsaker. Hade önskat att såsen var en aning mer fyllig, kände mig bara halvmätt efter måltiden, och då är jag inte stor i maten. Trots allt en acceptabel rätt, kan nog tänka mig att köpa den igen.

Andreas

Tack, roligt att höra att jag inte är helt fel ute. Håller med om att rätten är acceptabel men visst är det tokigt hur man ställer om sina begrepp när det gäller frysmat - ifall jag provar ett recept som bara är acceptabelt så slänger jag bort det men när det gäller frysmat så betyder det "möjligt att äta igen"...

Du får se till att önska dig en kamera i julklapp!
Den som inte frågar får inga svar.

Lucy

Jag tycker att både den här och Felix falafel med bulgur är jättegoda, faktiskt några av det bättre färdigrätter jag testat sedan gogreen försvann. Mina grönsaker har varit riktigt krispiga och goda, lustigt hur det kan vara så olika! Kan dock hålla med om det fåniga serveringstipset! När man äter färdigrätter skär man inte upp ananas till :)

Andreas

Välkommen till Matforum Lucy! Det var nog dumt av mig att använda ordet "vattniga" om felixgrönsakerna för då kanske man tror att det är konsistensen jag avser men den var det inget fel på,  jag håller med om att grönsakerna var rätt krispiga, däremot var de smaklösa som vatten ungefär.
Den som inte frågar får inga svar.

Tobias

Jag tycker den här luktar bajs, faktiskt. Kanske var det något fel på min, men det luktar verkligen så.

Millan

Meeeen, denna ska jag ha till lunch idag. Det bådar inte gott  :(

Andreas

Vi får väl hoppas att du inte tycker att Tobias högst motbjudande doftförnimmelse stämmer. :) Jag tyckte som sagt det bara luktade purjolök.

Berätta hemskt gärna vad du tycker när du ätit lunch!
Den som inte frågar får inga svar.

Millan

Purjolöksdoften var inte det värsta i mitt fall. Det var snarare vissa av de sk. köttbitarna som "fallit utanför såsen" och var frys-skadade eller vad det heter. Kändes nästan som benbitar så hårda de var. Grönsakerna var fruktansvärt sunkiga och såsen smakade ingenting. Det enda positiva var väl att där faktiskt var tillräckligt med sås för att dränka det torra riset.

Millan

Bloggade just om den och insåg att våra bilder på innehållet inte direkt är lika..
http://www.saltpeppar.se/blog/?p=1324

Andreas

Ja det må jag verkligen säga, ditt exemplar ser inte alls lika aptitligt ut. Tycker även att din sås ser betydligt blaskigare ut, kan de ha ändrat receptet eller produceras kanske samma rätt på olika fabriker?
Den som inte frågar får inga svar.

Millan

Citat från: Andreas skrivet 2008-04-23 12:14
Ja det må jag verkligen säga, ditt exemplar ser inte alls lika aptitligt ut. Tycker även att din sås ser betydligt blaskigare ut, kan de ha ändrat receptet eller produceras kanske samma rätt på olika fabriker?

Man kan onekligen undra! För min var verkligen en katastrof.

Någon annan som testat?

Andreas

(Millan försök att inte citera i onödan är du snäll, se: http://matforum.nu/index.php?topic=180.msg8131#msg8131)

Jag har för mig att jag hörde nånstans om vissa biltillverkare som skickar specialförstärkta bilar till sina krocktester för att få bra betyg för att sen serietillverka något betydligt sämre och osäkrare. Kanske är det så Felix jobbar, jag åt ju ett väldigt tidigt exemplar. Nä så tror jag förstås inte att det är, men visst är det kul med konspirationsteorier? ;)

Men att döma av vad jag, Anna och Lucy skrev i december och dina och Tobias inlägg i april så har denna rätt onekligen dekat ner sig på ett märkligt sätt.
Den som inte frågar får inga svar.

syntetica

det såg ju gott ut, men den andra bilden såg ju verkligen inte god ut. tänk att det kan skilja sig så mycket

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal