Hållbarhet på tapenade

Startat av crlhrv, 2008-01-14 07:25

Föregående ämne - Nästa ämne

crlhrv

Hur länge kan man räkna med att hemmagjord tapenade håller sig i kylen? Så länge man ser till att ett oljelager täcker så borde det väl hålla sig rätt länge? Men vad tror ni? En vecka? En månad?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

kurt

Det beror nog på vad man blandat i för ingredienser, och hur man har hanterat dem - d v s hopplöst att svara på.

crlhrv

Jag hade tänkt mig: sardeller, oliver, kapris, olja och lite peppar och salt. Mer än så behövs inte.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

roffekock

Min erfarenhet av detta är  att tapenad, en hemlagad utan konserveringsmedel håller åtminstonde 3 veckor om du dessutom häller man lite olja på toppen så du får du ett skyddande "lock" på din tapenade :D

Men egentligen behövs ju inte några stora lager i kylen för hemmabruk,den är ju enkel att meka när den behövs. Jag har inte märkt att den vinner på att mogna.

/rolf
Matforum är bäst

crlhrv

Tack! Det var lite åt det hållet jag trodde..
anledningen är att jag har en hel hög med oliver som jag måste göra något med innan De blir dåliga. Det blir till att äta tapenade i tre veckor nu =)
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Men är det alldeles lämpligt att använda oliver man "måste göra något med innan de blir dåliga" till en kallrörd anrättning som ska lagras i kylskåpet i flera veckor - vill man så att säga inte ha så färska och fräscha ingredienser dom möjligt då?

Skyddande oljelager på toppen innebär väl dessutom syrefri miljö och grogrund för Botulism http://matforum.nu/index.php?topic=630.0 - då blir det dessutom extra viktigt med hygienen apropå trådarna "Tvätta händerna!!" http://matforum.nu/index.php?topic=1294.0 och "Diska skärbräda" http://matforum.nu/index.php?topic=71.0.
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

Yeap jag diskade händerna innan ;)

Äh ska man gå runt och vara rädd för en massa botuvaddetnuheter och det ena och det andra så blir det ju aldrig någon mat. Nu är en laddning klar och ligger under oljelock i kylen.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

roffekock

Matforum är bäst

annamaria

Går tapenade att frysa i istärningsfacket????

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal